Zpět na blog

TY INTERIÉRY

Vždycky mě zajímá, když k někomu přijdu na návštěvu, co mu visí na zdi a leží v knihovně. Interiér nás neskutečně ovlivňuje a udělat ho lepším nemusí stát tolik peněz. Je to určitá esence, která na nás působí a může mít pozitivní dopad na naše smýšlení a kreativitu. Jestli se jedná o výběr barev zdí nebo obrazů a dekorací, to vše nás obklopuje a formuje. Inspirace přichází odevšud z knih, lidí a ulice... A pak je to jen na nás, co si do svého interiéru dáme my, kde se budeme cítit šťastně a v pohodlí. Musí nám to dávat smysl.

Připravila jsem pro Vaše zdi umělecké plakáty a limitované tisky
Rozhodla jsem se tuto sérii připravit, protože si myslím, že člověk si může dopřát dostupné umělecké dílo a nemít na zdech fotoobrazy z různých obchodních řetězců, které prodávají nábytek, ale  může se doma dívat na něco originálního a jedinečného, něco co vzniklo z radosti z tvorby.
To dává smysl mě a věřím, že všem umělcům, kteří trpí při pohledu na všelijaké kreace těchto nákupních středisk. Rámy bych si tam koupila, ale ne obsah do nich.. A co vy?
V této sérii jsem se zaměřila na černo-bílou kombinaci obrazů. Černá a bílá barva v sobě nesou dva naprosto odlišné přístupy a přesto fungují harmonicky. Odvolávám se ke kresbě tuží a tradičním asijským technikám jako je kaligrafie.


PLAKÁTY DO RÁMU
Moje cesta k finálním autorským plákátům byla dlouhá. Veškeré černobílé plakáty vznikaly na základě velkoformátových perokreseb a následného profesionálního skenu a vysokokvalitního tisku.

Ale než vznikly samotné kresby byla pro mě důležitá volba tématu, co zobrazit...?
Téma plakátů je krása květin a radost z růstu. Líbí se mi, co kdysi řekla Frida :„Maluju květy, aby mohly stále žít." Jelikož miluju tetování a jeho významy a symboliku, nechala jsem se inspirovat precizním vedením linky a hledáním ideální harmonie mezi černou a bílou barvou.
V létě v roce 2016, když jsem byla v Malajzii, měla jsem u sebe jen skicák velikosti A3, tuž a pár per a hlavu plnou nápadů.  A hlavně lotosy byly úplně všude. „Všude kvetou květy pro toho, kdo je chce vidět." Henri Matisse Po příjezdu domů na Valachy jsem si sedla za svůj oblíbený pracovní stůl a pár měsíců intenzivně kreslila velkoformátové kresby, z kterých následně vznikly plakáty. Podklady pro limitované tisky velikosti A3 jsem si dovezla v kufru, ale taky na nich pracovala ještě v ateliéru.
Velkoformátové plakáty do rámu nabízím ve dvou velikostech. Tyto velikosti lze umístit do rámu a to 610x910mm a 500x700mm. Plakáty sroluji a zasílám je v kartonové tubě. 

GRAFICKÉ LISTY
Grafiky jsou mojí srdeční záležitostí a právě tady na Bali pracuji na nové sérii. Tato série bude spojená s oceánem a vším, co v sobě obnáší vitamin sea! Grafické listy jsou limitované po sérii dvaceti kusů a jsou ručně signovány. Série 2016/ 2017 z Malajzie a Valach je nachystaná, už visí u mých sběratelů a stále je ještě k mání:


Výběrem více grafik si sami můžete poskládat příběh na Vaši zdi. A radostně si pohrát s výběrem rámu.

Velikost grafiky je A3 nebo A4, záleží od  individuálního kusu. A opět se na ní hodí rám z běžného obchodu.

Tyto dvě grafiky našly své sběratelé na charitativní akci Kouskování ve Fulnuku. Mám vždycky radost, když i "kousek" umění může trošku pomoct dobré věci.

Kresba Perhentiány vznikla v Malajzii,  první byla originální lineární kresba fixou s archivním pigmentovým inkoustem:

A takto už vypadá finální grafický tisk Perhentiány v paspartě a v rámu:

 

Nahlédněte na originální kresby, které vedly k inspiraci vzniku velkoformátových plakátů:

              

  • Originální kresba ČISTÁ LÁSKA, 2016, 70cmx100cm, činský inkoust na italském papíru Fabriano, rámováno. 
  • MOŘE PLNÉ RŮŽÍ je jediný barevný tisk v celé kolekci. Originální malba akvarelem evokuje radost z lehkosti vůně růží.
    Voda a naděje. Život. 

              

  • SURF VIBES. Tato originální kresba je k dostání v podobě plakátů.
  • ČERNÁ RŮŽE a láska k malému Princi. Tato originální kresba dala podobu plakátům.

 Veškeré tisky signuji a  zasílám je v kartonové obálce v křehkém balíčku!

Ještě Vám představím moje umělecké asistenty synovce Matouše a Mikuláše! Výhledově přichystám kolekci plakátů i do dětských interiérů.
Kluci chtějí piráty, tak nenechte se přemluvit, že...
 

INTERIÉRY

  • Pohled do Galerie CREARS v Rožnově pod Radhoštěm na grafické listy:

    

  • Pohled do CO KAFE v Porubě:


 

Pokud Vaše stěny touží po umění, tak doufám, že jsem Vás trochu inspirovala! Napište mi! :-)